Han van Meegeren

Click here to edit subtitle

Gastenboek

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

72 Comments

Reply Leon
4:02 AM on April 18, 2017 
Tonolli Frédéric says...
Hello, superbe boulot!
Nice works
How can contact you, i'm french film maker and i'm doing know a documentary about Meegeren for state french tv.
Reply Tonolli Frédéric
7:18 PM on April 17, 2017 
Hello, superbe boulot!
Nice works
How can contact you, i'm french film maker and i'm doing know a documentary about Meegeren for state french tv.
Reply ann
7:25 PM on February 21, 2014 
hi, i have a van meegeren from my parents,must be 90 or 100 years old.Is it worth anything?i can send a pict..let me know..
Reply Ellen
11:35 AM on January 21, 2014 
Wat een goede website en zeer interessant! Zelf ben ik ook in het bezit van een originele tekening van Han van Meegeren uit zijn beginperiode. Destijds via een loterij van de Haagsche Kunstkring in familiebezit gekomen, rechtstreeks uit handen van Han van Meegeren. Het is me zeer dierbaar. Dank voor alle informatie op de website.
Reply Leon
12:56 PM on January 2, 2014 
Beste Bernard,
Er is voor zover ik weet geen kleurenfoto van het schilderij bekend. Ook de verblijfplaats is niet bekend. Vroeg of laat duikt hij wel ergens op.
Groet,
Leon
Reply vann dongen
10:17 AM on January 2, 2014 
goedemiddag,

Het schilderij ' drinkend gezelschap', heeft u enig idee hoe ik aan een afbeelding kan komen die de kleuren van het schilderij weergeven?

Het lijkt erop dat alleen de zwart/wit foto daarvan rondwaart?

Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groet
Bernard
Reply Wouter van Tiel
7:07 AM on November 15, 2013 
Er hangt bij mij thuis een van Meegeren die sinds minstens 1959 in onze familie bezit is. Ik zou U er graag een foto van sturen voor U private collection op deze website.
Reply Peter Warren-Jowett
6:47 AM on May 22, 2013 
I am very impressed and want to learn more.
Well done!
Reply Job te Pas
5:53 AM on April 19, 2013 
Vanmiddag (19-04-2013, 14.00 uur Bethelkerk Mozartlaan Den Haag) bezoek ik een lezing over Han van Meegeren door Prof. F. Kreuger. Ben benieuwd of we nog iets nieuws te horen krijgen over deze totaal ondergewaardeerde kunstenaar. Ondergewaardeerd door zijn breedheid van stijlen. Vermoedelijk ook omdat hij tijdgenoot "kunstkenners" zoals Bredius zo heeft ontmaskerd.

Grote maatschappelijke voordelen van kwaliteitscopieën zijn dat beroemde grafische kunst bereikbaar wordt voor iedereen, dat het marktelement met haar krankjorume prijzen wordt gerelativeerd en dat nep-kunstkenners zelf eens worden worden doorgemeten op kwaliteit.. Per slot van rekening immers, wie het beste de echtheid van kunst voorspelt is de beste kunstkenner.

Job te Pas
kinderpsycholoog
Den Haag
Reply René van Maarsseveen
2:10 PM on April 7, 2013 
Ha Loes,
Ik kan de verspreking waarop je doelt niet terughalen. Maar ik vind het wel leuk. Ik moet namelijk altijd nadenken: is het van Meegeren of Vermeegen (van die Harry). Ben je overigens familie van Harry. En dan bedoel ik nu natuurlijk de gitarist waarover ik schreef in http://tinyurl.com/c9gb75r

Loes Sacksioni says...
Grappige verspreking: Vermeegeren...Mijn moeder werkte in 40er jaren bij een makelaarskantoortje op een gracht in Amsterdam, alwaar Han van Meegeren vaak kwam. Toen ze hem zei, dat haar vader (mijn opa) ook schilderde, kreeg ze van hem zijn oude schilderskist om aan haar vader te geven. Hij heeft 'm altijd gebruikt en na zijn dood kreeg ik 'm, omdat ik ook schilder. Ook bijzonder: ik werd geboren in de week dat van Meegeren stierf. Enne....ik doe de kist niet weg, voor geen prijs!